Projekti:

Škola sportskog novinarstva

Novinarske radionice u praksi

Škola sportskog novinarstva je koncipirana na intenzivnom sistemu nastave u radionicama gde polaznici kroz konkretne vežbe i primere prolaze novinarske zadatke. Tokom perioda učenja, polaznici će u određenim vremenskim intervalima prolaziti provere znanja. U predviđenim terminima, pregled rada i napredak polaznika biće omogućen kroz javne radove koji mogu biti prezentirani na javnim nastupima, pripremljenom audio-video materijalu ili na internet portalu.

Oslobodi se pred kamerom i mikrofonom

Na časovima Škole sportskog novinarstva, polaznici rade na savladavanju vesti, izveštaja, ankete, televizijskog priloga, pravila sedenja i stajanja pred kamerama, odnos prema kameri i način pripreme pravljenja priloga i pisanja tekstova.

Nauči da intervjuišeš "zvezde"

Posebna pažnja se poklanja vežbama na sticanju sigurnosti i samouverenosti prilikom javnog nastupa, načinima da se trema suzbije, odnosu prema autoritetima i “zvezdama”, kao i radu na podizanju nivoa informisanosti i izražavanja.

Izaberi buduću profesiju

Kroz školu sportskog novinarstva mladima se pruža prilika da osete čari profesije pre nego što donesu definitivnu odluku koje studije će upisati i u kom smeru će nastaviti svoje školovanje. Osim toga, polaznici kursa će kroz mesec dana predavanja imati priliku da upoznaju novinare i sportiste, obiđu poznate beogradske redakcije, da kroz radionice osete novinarstvo u praksi, kao i da pripremaju završni rad, koji će biti osnov za dobijanje sertifikata. Zainteresovanim polaznicima biće omogućeno da nastave kurs na višim nivoima.

Pogledajte galeriju fotografija sa škole sportskog novinarstva.

Budi u Centru pravih vrednosti!