Projekti:

Predavač - Miloš Šaranović

Milos Saranovic

Miloš Šaranović, sportski komentator

U jesen 2002. došao na B92. Prvo radio na televiziji (vesti, sportske emisije, prenosi fudbalskih utakmica), a kasnije i na radiju. Jedan od autora stranice b92.net/sport na Internetu.

Do sada se bavio Ligom šampiona, Ligom Evrope, španskim, nemačkim, italijanskim fudbalom, NBA i NBL košarkom, izveštavao sa Olimpijskih igara u Atini 2004. godine, Pekinga 2008. godine, sa Svetskog prvenstva u fudbalu 2006. godine i Evropskog prvenstva za mlade 2007. godine.

Kao komentator na TV B92, TV Arenasport i Eurosportu prenosio fudbal, košarku, hokej i plivanje. Autor serija Pobedničkih 11, Podeljeni gradovi i Afrički lavovi. Kao mali pokazivao sklonost ka sportu, trenirao košarku, voleo razna loptanja, ali, manjak talenta i upornosti presudili, nije postao as.

Školovao se, posle osnovne i srednje škole završio Medicinski fakultet u Beogradu i odlučio da se, umesto lekarskom pozivu, posveti novinarstvu.

Pre i u ranoj fazi novinarske karijere bavio se raznim poslovima, nabavkom i distribucijom strane štampe i radio kao kolporter.

Radio za OEBS kao analitičar medija u predizbornim kampanjama u Srbiji.

Pisao u časopisima “Daj gol”, “Kop” i “Grobari”, kasnije ih i uređivao, pisao u nedeljniku “Vreme”, u dečjim listovima “Školarka” i “Školarac”.

Televizijskim novinarstvom počeo da se bavi u produkcijskoj grupi “Mreža”, od 1999. do 2002. godine. Radio priloge za “Dane u nedelji”, “Mrežu” i “Eurolink”. Rođen 1971. u Zagrebu. U Beogradu od 1974.

Budi u Centru pravih vrednosti!