Projekti:

Škola italijanskog jezika

skola italijanskog jezika

Sklad govora i pokreta

Kroz glumu, ples i pokret polaznici lakše uče nove reči italijansjog jezika i lakše pamte fraze koje se upotrebljavaju u svakodnevnoj komunikaciji. Kroz poznate italijanske pesme i tokom osmišljavanja koreografija, polaznici se oslobađaju i spontano primaju nova znanja i veštine. Kurs je koncipiran tako da kroz određenu fizičku radnju dolazi i određena strana reč čime je olakšano učenje.

Oslobađanje dečije energije kroz radionice

Kroz kratke radionice lutkarstva, pantomime i skečeva polaznici razvijaju svoju maštu i realizuju svoju zamisao kroz pravljenje i kreiranje. Lutke pravimo od cipela, čarapa, olovki ili bilo čega što može predstavljati sredstvo za komunikaciju, a samim tim već se pravi igrana scena.

Realizuj ono što zamisliš!

Kroz kratke odlomke predstava dolazimo do celine i učimo polaznike kako da budu odgovorni i da do kraja završe zadatak koji su inicirali svojom maštom i talentom. Kako se uče nove reči, kako se pravi koreografija, kako nalazimo materijal za scenu ili ulogu pedstavljaju aktivnost ka realizaciji cele predstave.

Italijanski stil života i italijanski film

Kroz kratke skečeve predstavljamo život nekog čuvenog Italijana. Govorimo o tome kako priča, šta jede, kako pravi picu i tiramisu, a stečena znanja koristimo i upoređujemo sa srpskom kulturom, našim frazama i izrazima, projom i gibanicom. Interaktivnim radionicama polaznici uče i jedni od dugih, da budu tolerantni, kako da poštuju jedni duge i kako da motivišu druge da izvuku najbolje iz sebe. Tokom radionica upoznaju se i sa italijanskom kinematografijom. Na kraju svakog nivoa polaznici predstavljaju svoj rad na javnom času.

Budi u Centru pravih vrednosti!