Projekti:

Đački parlamenti

djacki parlamenti

CePraV je u saradnji sa Kancelarijom za mlade beogradske opštine Vračar uspešno realizovao projekat "Đački parlamenti", koji je finansiralo Ministarstvo omladine i sporta, u decembru 2010. godine. Cilj projekta bila je obuka vračarskih osmaka za učešće u debati. Trening je pohađalo više od 120 vračarskih učenika iz svih šest osnovnih škola, u takmičenju je učestvovalo više od 80 učenika, a pobedila je ekipa iz OŠ "Kralj Petar II Karađorđević".

Ovim projekom omogućeno je osnovcima da steknu dodatno obrazovanje, jer je veoma važno da sa 14 do 15 godina razumeju šta je dijalog i debata i shvate njihove principe. Tokom obuke deca su naučila da u debate treba ulaziti civilizovano i da se ne treba svađati.

Nagrade i diplome najboljima uručio je predsednik opštine Vračar Branimir Kuzmanović, koji je poručio da će se potruditi da pobednike ovog takmičenja iznenadi prilikom da vide debatu u pravom parlamentu. Kuzmanović je poklonio najboljima i lični poklon - knjigu Baraka Obame, koji je 2009. godine proglašen za najboljeg govornika.

Pogledajte galeriju fotografija.

Budi u Centru pravih vrednosti!