Projekti:

Najčešća pitanja

question marks
 1. Kada počinju kursevi?

  Redovni upisni rokovi za tečajeve engleskog jezika, novinarstva i šaha su na početku svakog meseca, a nastava počinje 15. u mesecu. Letnja pauza je u period od 1. juna do 1. septembra.

 2. Mogu li da se upišem nakon što je počeo kurs?

  U svakom trenutku možete se upisati na neki od kurseva, sem ukoliko niste apsolutni početnik.

 3. Kako da znam na koji nivo da se upišem?

  Ukoliko ste već učili engleski jezik ili pohađali neki kurs novinarstva ili šaha, neophodno je da uradite ulazni test. On se sastoji iz pismenog dela, posle čega predavač obavlja dodatni, usmeni intervju ukoliko je to potrebno.

 4. Mogu li da promenim grupu ako mi nivo ne odgovara?

  Grupa se u svakom trenutku može promeniti u dogovoru sa profesorom ili koordinatorom za nastavu. Ako Vam se učini da je grupa na kojoj se nalazite previše slaba ili pak jaka za Vas, obavezno se konsultujte sa Vašim predavačem i iznesite mu svoje utiske.

 5. Koji nivo engleskog jezika mi je potreban za posao?

  To uvek zavisi od vrste posla kojim se bavite, ali može Vam biti sasvim dovoljan nivo SREDNJI II (B1 prema jedinstvenoj skali Saveta Evrope) koji Vam omogućava da prenesete i primite svaku vrstu informacije, ali i da se pismeno izražavate u smislu poslovne korespodencije. Ukoliko Vam je neophodna veća fluentnost u govoru i ozbiljniji fond reči onda je neophodno da završite barem i SREDNJI III (B2).

 6. Da li su udžbenici uključeni u cenu kursa?

  Ne, udžbenici se kupuju posebno. CePraV obezbeđuje nabavku CD-ova i fotokopije neophodnog materijala. Sem osnovnog udžbenika, potrebno je da svaki polaznik poseduje i prateću radnu svesku. Svi dodatni materijali koji se dobijaju iz časa u čas kao podrška nastavnom planu i programu uračunati su u cenu tečaja.

 7. Da li je obavezno platiti ceo mesec ako se odustane?

  Da, u obavezi ste da platite ceo kurs. Jedino u situaciji kada ste uplatili kurs za određeni mesec, a iz opravdanih razloga ne možete da prisutvujete nastavi, omogućićemo Vam da pohađate tečaj u prvom sledećem terminu koji Vam odgovara. U bilo kom trenutku trajanja tečaja, možete prekinuti pohađanje kursa. U tom slučaju, obavezi da platite ostatak.

 8. Može li da se plaća na rate?

  Da, kurs je moguće plaćati na rate.

 9. Može li da se plaća preko računa?

  Ovaj vid plaćanja čest je u slučajevima kada polazniku koji je upisan na neki od tečajeva firma u kojoj je zaposlen plaća pohađanje nastave. Procedura je jednostavna i brza.

 10. Postoji li mogućnost promene smena?

  Ne postoji, već se za polaznike kojima je neophodan takav vid nastave, rezervišu večernji termini, tako da uvek mogu uskladiti svoje ostale obaveze sa pohađanjem časova.

 11. Treba li da radim kod kuće?

  Naravno. Rad kod kuće je neophodan da biste na pravi način savladali sve ono što uradite na času sa predavačem. Naučiti nove stvari nije nimalo lako i potrebna je upornost i pre svega kontinuitet u radu.

 12. Gde važi diploma vaše škole?

  Nijedna domaća institucija registrovana kod nadležnih organa za dodatno obrazovanje odraslih (sem onih sa statusom Univerziteta) još nema potpuno regulisana prava priznavanja diploma. U izradi je nacrt zakona koji će regulisati i ovu oblast. Ipak, sertifikat o pohađanju nastave koji ćete dobiti u našem Centru možete iskoristiti kao apslolutno validan dokument pri konkurisanju za posao ili kao dokument potreban za apliciranje za neku od viza stranih zemalja.

 13. Postoji li mogućnost individualne nastave?

  Da. Tempo i intezitet ovakve vrste učenja moguće je direktno dogovoriti sa polaznikom.

 14. Postoji li mogućnost grupne nastave za zaposlene u firmama i preduzećima?

  Da. U tom slučaju moguće je ugovoriti pohađanje nastave u Vašoj kompaniji.

 15. U kojim terminima se održava nastava?

  Kada su u pitanju standardni tečajevi, nastava se održava u prepodnevnim, popodnevnim i večernjim časovima (svim radnim danima, bez vikenda), dok se termini specijalizovanih tečajeva usaglašavaju sa svim polaznicima upisanim na određeni kurs. Oni mogu biti i dnevni i večernji.

 16. Postoje li dopunski časovi?

  Naravno. Ukoliko iz bilo kog razloga tokom trajanja tečaja morate da odsustvujete sa nastave, ili jednostavno smatrate da Vam je potreban dodatni čas da biste određeno gradivo bolje savladali, Centar Vam nudi ovu mogućnost.

Budi u Centru pravih vrednosti!